joi, 9 iunie 2011

Alcool metilic






CURĂŢAREA INSTALAŢIILOR SANITARE
  •  Data viitoare când trebuie să curăţaţi instalaţiile cromate din baie, duceţi-vă la dulăpiorul cu medicamente. Turnaţi puţin alcool metilic direct din sticlă pe o cârpă moale şi absorbantă şi ştergeţi instalaţiile. Nu este nevoie să clătiţi - alcoolul se va evapora. Obiectele cromate vor străluci de curăţenie şi, în plus, vor fi ucişi toti microbii.

CURĂŢAREA JALUZELELOR ORIZONTALE
  • Lamelele jaluzelelor veneţiene se curăţă de minune cu alcool metilic. înfăşuraţi o unealtă plată - o spatulă sau o mistrie de 15 cm -într-o cârpă şi prindeţi-o cu un elastic, apoi înmuiaţi-o în puţin alcool metilic şi apucaţi-vă de treabă.

SPĂLAREA GEAMURILOR Şl PROTEJAREA LOR ÎMPOTRIVA ÎNGHEŢULUI
  • Ferestrele casei îngheaţă în timpul iernii? Pentru a preveni îngheţul, spăla-ţi-le cu o soluţie preparată din 1/2 cană de alcool metilic la 1 litru de apă.După ce le spălaţi, lustruiţi-le cu foi de ziar până când încep să strălucească.


CURĂŢAREA GHEŢII DE PE PARBRIZ
  •  În cazul în care locuiţi într-o zonă friguroasă, în loc să tot răzuiţi geamurile de la maşină, mai bine umpleţi un flacon cu alcool metilic şi pulverizaţi-le. După ce vă beţi cafeaua de dimineaţă în maşină, puteţi să ştergeţi şi gheaţa care s-a topit.


SCOATEREA PETELOR DE FIXATIV DE PE OGLINZI
  •  Atunci când vă daţi cu fixativ, este inevitabil ca unii stropi să aterizeze pe oglindă. Ştergând imediat cu alcool metilic vor dispărea toate petele lipicioase, iar oglinda va străluci din nou de curăţenie.



SCOATEREA PETELOR DE FIXATIV DE PE OGLINZI
  •  Atunci când vă daţi cu fixativ, este inevitabil ca unii stropi să aterizeze pe oglindă. Ştergând imediat cu alcool metilic vor dispărea toate petele lipicioase, iar oglinda va străluci din nou de curăţenie.


ATENŢIE: Nu confundaţi alcoolul metilic medicinal de calitate (pe care puteţi să-l găsiţi în farmacii şi sub numele de „alcool pentru frecţii" sau „alcool izopropil") cu alcoolul industrial care se vinde angro (denumit uneori şi „alcool denaturat"). Alcoolul denaturat este etanol (alcool pentru consum alimentar) căruia i s-au adăugat substanţe chimice toxice cu miros specific pentru a-l face impropriu consumului alimentar. Deseori, substanţele chimice care se adaugă în alcoolul denaturat nu sunt deloc benefice pentru piele. Alcoolul medicinal metilic se fabrică din substanţe care nu prezintă pericol pentru sănătatea pielii - de obicei conţine 70% alcool izopropil şi 30% apă.

PĂSTRAŢI CURAT GULERUL DE LA CĂMAŞA


  • Pentru a nu înnegri gulerele cămăşilor, ştergeţi-vă pe gât cu alcool medicinal de calitate în fiecare dimineaţă, înainte de a vă îmbrăca.

CURĂŢAREA TELEFONULUI


  • Telefonul de acasă a început să se murdărească? Ştergeţi-l cu alcool metilic. Acesta va curăţa murdăria şi în acelaşi timp va dezinfecta telefonul.


SCOATEREA PETELOR DE CERNEALĂ
  •  Dacă v-aţi pătat cămaşa sau rochia preferată cu cerneală, înmuiaţi zona respectivă în alcool metilic pentru câteva minute, înainte de a o spăla.


ŞTERGEREA URMELOR DE MARKER PERMANENT
  • Dacă aveţi de îndeplinit neplăcuta sarcină de a şterge urme de marker de pe masa de lucru, nu vă faceţi griji, majoritatea acestora sunt fabricate din materiale impermeabile, cum ar fi plastic laminat sau alt material rezistent. Alcoolul metilic va dizolva petele, pe care le veţi putea şterge cu uşurinţă cu o cârpă.

ELIMINAREA CĂPUŞELOR DIN BLANA CÂINILOR
  • Căpuşele detestă mirosul alcoolului'metilic la fel de mult cât iubesc blana câinelui. înainte de a trece la deparazitarea propriu-zisă a câinelui, tamponaţi fiecare căpuşă pentru ca aceasta să-şi mai piardă din puteri. Prindeţi apoi căpuşa cât mai aproape de pielea câinelui şi smulgeţi-o cu fermitate. Tamponaţi din nou cu alcool pentru a dezinfecta rana. Puteţi proceda în acelaşi mod pentru a îndepărta căpuşele de pe pielea omului.


CONFECŢIONAREA UNEI PUNGI DE GHEAŢĂ
  • Problema cu pungile de gheaţă este că nu se pot mula pe formele corpului omenesc. Confecţionaţi-vă singuri un săculeţ special de gheaţă, amestecând o parte alcool metilic cu 3 părţi apă într-o pungă care se închide ermetic. Data viitoare când vă veţi lovi la genunchi, înfăşuraţi punga cu gheaţă într-o cârpă şi ţineţi-o pe zona afectată.


LĂRGIREA ÎNCĂLŢĂMINTEI PREA STRÂMTE
  • Această metodă nu funcţionează întotdeauna, dar merită încercată. Dacă pantofii noi de piele vă jenează, încercaţi să ştergeţi zona respectivă a încălţămintei o cârpă de bumbac îmbibată cu alcool metilic. Incălţaţi-vă şi plimbaţi-vă câteva minute pentru a vedea dacă s-au lăsat vreun pic. Dacă nu s-a întâmplat nimic, următorul pas este să vă duceţi să-i schimbaţi la magazin.

    2 comentarii:

    1. nu luati DELOC de buna ce scrie aici. alcoolul metilic este METANOLUL care este un ucigas de profesie, deci nici sa nu va atingeti de el. alcoolul IZOPROPILIC este pentru cele de mai sus. nu faceti confuzia ca o sa ajungeti la spital. cer modificarea acestei pagini urgent!

      RăspundețiȘtergere
    2. Maica Domnului!!! Ce aberatii periculoase...nu aplicati acasa ca e periculos.

      RăspundețiȘtergere